Living life in balance

Yoga

'Yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken.' -Patanjali

Yoga is een bewustwordingsproces. Je wordt je bewust van je lichaam, je adem en je geest. En hoe adem lichaam en geest met elkaar verbindt. Hierdoor leer je het lichaam en de adem beheersen en daarmee ook je gedachten. De adem is als een spiegel voor de geest. Zoals je denkt zo adem je en zoals je ademt zo denk je.

Eeuwen geleden was yoga al een zeer geliefde vorm van bewegen in het Oosten. Yoga en meditatie zijn enkele tientallen jaren geleden overgebracht naar het Westen. Het aantal mensen dat hier in het Westen Yoga beoefent neemt gestaag toe. De populariteit van yoga is vooral te danken aan het feit dat yoga je helpt om "met beide benen aan de grond te blijven staan".

Yogales

Bij Cindy ligt tijdens de lessen de nadruk op het rustig, beheerst en vloeiend uitvoeren van de asana’s (yoga-oefeningen) met volledig bewustzijn van de adem. Door het beoefenen van yoga maak je het lichaam soepel, maar ook sterk. Bij het doen van de yoga-oefeningen wordt een beroep gedaan op de souplesse van het lichaam. Andere oefeningen vragen juist om het bundelen van kracht. Alle oefeningen worden met zorg uitgelegd. Een yogales wordt altijd afgesloten met een ontspanningsoefening waarbij het lichaam volkomen tot rust komt en het denken kalm is.

Door het je eigen maken van de aangeboden ontspannings- en ademtechnieken ga je ze toepassen in het dagelijks leven. Vermindering van stress, beter kunnen ontspannen, sprirituele groei en een gezonder, vitaler lichaam zullen het resultaat zijn.

Op een dieper niveau...

Door het rustig, beheerst en vloeiend uitvoeren van de asana’s met volledig bewustzijn van de adem ontstaat een zuivering en beheersing van de levensenergie (prana), waardoor samen met mindfullness (opmerkzaamheid) en meditatie gekomen wordt tot een dieper bewustzijnsniveau. Dit stelt je meer en meer in staat de dingen te gaan waarnemen zoals ze werkelijk zijn. Het brengt je in contact met wie je werkelijk bent. Dit samen zorgt voor een betere gezondheid, meer overgave en ontspanning in het leven. Dit stelt je in staat te genieten van dit leven, vanuit een stabiele verbinding met je zelf de verbinding maken met de wereld om je heen.
 

Terug naar boven