Asana, pranayama en meditatieve aandacht vormen een vloeiend geheel
Docent: Cindy Pauëlsen

Cindy Pauëlsen, tevens oprichtster van Yoga Noordwijk. In 1995 maakte zij kennis met yoga tijdens haar reis door Azië. Vanaf die tijd beoefent zij yoga en in het jaar 1999 is zij zich meer gaan verdiepen in de Yogafilosofie en is serieuzer gaan oefenen. In 2001 is zij in opleiding gegaan bij Diana Plenckers en Anneke van Geffen van de Saswitha Opleiding te Bilthoven. In 2003 richtte zij Yoga Noordwijk op en is zij begonnen met het geven van yogalessen. Zij heeft door de jaren heen verschillende opleidingsjaren doorlopen en zich zodoende gespecialiseerd op verschillende gebieden zoals: Chakrapsychologie, Wijsbegeerte, Adem en ademtherapie, Meditatie en dharma-onderricht vanuit het Tibetaans Boeddhisme, Mantra en Yantra en Zwangerschapsyoga. In 2013 heeft zij een scriptie geschreven over Yoga en Hooggevoeligheid(HSP): hoe yoga (en met name de adem) kan bijdragen aan het ervaren van jezelf als kracht. 

Het lesgeven is haar op het lijf geschreven, ze heeft er veel plezier in. Lesgeven is voor haar een manier om yoga daadwerkelijk op te nemen in haar dagelijks leven. Zij probeert yoga voor iedereen toegankelijk te maken en probeert in haar lessen en in de yogaschool een warme en open sfeer te creëren. Door de puurheid in haar lessen ontvang je de lessen op een eerlijke en veilige manier. Cindy geeft al jaren Saswitha-yoga (zie http://www.yoga-saswitha.nl), zij heeft zich hier door de jaren heen steeds verder in verdiept en weet zodoende op een natuurlijke wijze haar kennis en ervaring door te geven aan haar cursisten.

"Bij deze wil ik al mijn leraren, in het bijzonder Diana Plenckers, Anneke van Geffen, Jos Plenckers, Sandra Tideman en Katiza Satya, hartelijk danken voor hun aandacht, wijsheid en inspiratie."

Cindy Pauëlsen 
Terug naar boven